onsdag 17 februari 2016

Meribah - sista dagen

Fem dagar har gått. Förvånansvärt snabbt men ändå oändligt långsamt. Dagarna har flutit in i varandra i en behaglig lunk. Utomhus på morgonen, inne under den otroligt varma tiden mellan 11 och 3 ("Between 11 and 3 stay under a tree" har sedan 80-talet bankats in i australiensiska barn. Här gäller dock mer 11 till 4...) och sedan utomhus igen fram till solnedgången vid halv 7-tiden.

Zoë följde med kusin Thomas till skolan igår. Vi lämnade henne vid skolbussen tillsammans med en drös ungar hon inte kände och hämtade henne och kusinen kl 3. Är djupt imponerad av henne, det är modigt av en nästan sjuåring att åka helt själv till en skola där hon bara känner sin kusine och vara med hela dagen utan att bryta ihop.

Idag var det Henrys tur att följa med kusin Caitlyn till kindy, den australiensiska varianten av förskola. Emily och jag följde med dem men jag tänker att Henry gärna hade varit där själv.

Annars har det varit mycket bad i plaskpoolen, en och annan öl har blivit uppdrucken och svetten har flödats.

Det. Har. Varit. Varmt.

Har också sett hundratals kängurur och wallabies. Några emus och en echidna. Gröna grodor och geckos i mängder, både inne och ute. Och en styck ex-orm. Plus flugor och andra småkryp.

UPDATE: Just varit på ormjakt nummer två. En liten brown snake kom på besök i trädgården. Stackaren blev först attackerad av en hund, sedan skjuten, halvdränkt och till sist ihjälslagen meddelst trädgårdsspade.

Stock saddle

I Victoria kallas de stock yards. I Queensland heter de cattle yards

Grön groda. Ofta kramad av barnen



The Look Out

Prickly pear

Emu och glad flicka

Echidna

Don't fall off!

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar