lördag 13 februari 2016

Meribah - dag 1

36 grader i skuggan mitt på dagen. Mitt ute i inlandet. Det blir ganska varmt. Typ.

Fram till runt 11 på förmiddagen var det alldeles underbart skönt ute. En varm bris, strålande sol och intensivt blå himmel. Den strålande solen blev ännu mer strålade runt lunch så läge för att flytta från den skuggiga uteplatsen till det svala luftkonditionerade huset.

Inomhusspindel - oklart vilken typ

Efter lunch var det dags att köra runt ägorna för att kolla till alla vattenkällor i hagarna. 900 kor går igenom ungefär 100.000 liter vatten varje dygn så allt måste funka ordentligt. In med alla ungarna i två (luftkonditionerade) bilar. En timma senare hade vi sett en massor av kor, en drös kängurur och wallabies och en grupp emus. Vid vattenpausen stannade barnen i bilen och jag gick och fyllde på muggarna från vattenbehållaren i bagageluckan. Stod ute i solen i fem minuter och riktigt kände hur solen stekte mina vader. Så. Otroligt. Varmt.




Framåt eftermiddagen gick det att sitta utomhus igen, barnen badade för femtielfte dagen och tyskarna kom tillbaka efter sin resa till stan. Något försenade efter att ha kört vilse ordentligt konstaterade de att det nog behöver införskaffa en vägatlas.

Korvgrillning under en magisk stjärnhimmel avslutade dagen.

Emus    

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar