lördag 6 februari 2016

Dag 2


Jetlaggen gjorde sig påmind klockan 5 på morgonen, jag vaknade och var klarvaken. Såg stjärnorna blekna och himlen ljusna. Fåglarna vaknade till liv och jag låg i sängen och spanade efter kängurur. Fruktlösa spaningar visade det sig. Klev utanför dörren vid sex-tiden och möttes av de mest underbara dofter; en mättad mix av eukalyptus och tea tree med en touch av havssalt. Dessa dofter, tillsammans med en kakofoni av fågelsång är Australien för mig.

Barnen ville bada så vi gick ner till stranden framåt nio på morgonen. Svinkallt men det bekom inte dem särskilt mycket. Övriga i sällskapet kastade macka. Svärmor och jag satt på varsin sten och småpratade.




Efter bad; koalaspaning på ön Raymond Island. Denna lilla ö utanför Paynesville i East Gippsland är hem till en hel drös söta koalor. De sitter där uppe i sina eukalyptusträd och är konstant stenade. En av dem rörde en arm och kliade sig på ryggen, resten sov. Barnen är lyckliga, de har nu sett ett av de djur de har på sin ”att se” lista.





Snabbfika hos makens barndomsväns föräldrar och sedan ut i bushen för första övernattningen i vrålåket. Maken riggade upp allt, barnen lekte och vännen Travis och jag whisky och cola, som en gör när en campar.

Lake Tyers





Ungarna har somnat, skitigare än på mycket länge. (Deras resväska har inte kommit ännu. Skulle kommit på förmiddagen, klockan 7 på kvällen hade den ännu inte dykt upp.) Vi sitter runt en öppen eld och lyssnar på kvällens ljud, en grupp kookaburror skrattade i kör för en stund sedan, nu hörs bara syrsorna och eldens sprakande. Kvällen är mörk och stjärnhimlen imponerande.




______________________________________
Bad - Camp Coorong
Koalor - Raymond Island
Lunch - Payneseville
Shopping - Coles i Bairnsdale
Kaffe - Travis föräldrar i Lucknow
Camping - Lake Tyers 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar